Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Balaton mađarsko more

Naziv programa: Balaton mađarsko more

Datum polaska: 13.10

Datum povratka: 14.10

Broj dana: 2 dana

Mjesto polaska: Zagreb/Čakovec/Varaždin

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: od 490 kn

BALATON MAĐARSKO MORE

Termini putovanja: 13.-14.10.2018.

Program putovanja:
1. dan ZAGREB - KESZTHELY - BALATON - HOTEL

Polazak u 06:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506). Polazak moguć iz Čakovca i Varaždina uz najavu kod rezervacije putovanja. Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi na obalu jezera Balaton (Blatnog jezera) u grad Keszthely. Po dolasku šetnja gradskim središtem s pratiteljem putovanja, razgled gradskog središta: trg Fő tér - spomenik Helikon - agronomski fakultet najstariji poljoprivredni fakultet u Europi. Moguć posjet dvorcu obitelji Festetics, jednom od najpoznatijih mađarskih dvoraca koji je bio u vlasništvu hrvatske plemićke obitelji (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak vožnje do hotela na Blatnom jezeru. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe i šetnju. Noćenje.

2. dan HOTEL - TIHANY - SIÓFOK - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do gradića Tihany, najposjećenijeg turističkog mjesta na Balatonu, omiljenog odredišta dobrostojećih stanovnika Budimpešta koji su tu zakupili kuće za odmor. Na poluotoku vulkanskog porijekla su vinogradi, ali i pokušaj sadnje polja lavande. Šetnja s pratiteljem, odlazak do središta poluotoka gdje se nalazi benediktinski samostan, s kojeg se pruža panoramski pogled na jezero. Vožnja trajektom na južnu obalu jezera, nastavak vožnje do Siófoka, grada kojeg zovu ljetnom prijestolnicom države. Slobodno vrijeme za kupanje na najljepšoj plaži jezera Balaton (ovisno o vremenskim prilikama), šetnju gradićem ili uz obalu jezera. Moguć kasniji fakultativni ručak u poznatoj  Kukoricsa čardi. (doplata na licu mjesta). Povratak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datumi polazaka
08.09.2018.,
13.10.2018.
First Minute cijena 490
Redovna cijena 550

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije puta   
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visoko turističkim autobusom  prema programu putovanja
• 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na Blatnom jezeru
• turističkog pratitelja tijekom puta
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• doplata za jednokrevetnu sobu - 230 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike
• ručak u Kukoricsa čardi na povratku – turistički menu od tri slijeda bez pića 13 Eur (uplata na licu mjesta)
• ulaznicu za dvorac Festetics u Keszthelyju 1.200 HUF (informativna cijena, doplata na licu mjesta)
• kartu za prijevoz brodom na jezeru 2 € (informativna cijena, doplata na licu mjesta)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Mađarska je kontinentalna država u srednjoj Europi. Smještena je u Panonskoj nizini i graniči sa Slovačkom na sjeveru, Rumunjskom na istoku, Srbijom na jugu, Hrvatskom na jugozapadu, Slovenijom na zapadu, Austrijom na sjeverozapadu i Ukrajinom na sjeveroistoku. Glavni i najveći grad države je Budimpešta. Mađarska je članica Europske unije, NATO-a, OECD-a, Više gradske grupe i Šengenske zone. Službeni jezik je mađarski.

Balaton (Blatno jezero) je najveće jezero u središnjoj Europi, a nalazi se u Mađarskoj. Rijeka Zala je najveća rijeka koja se ulijeva u jezero, a kanalizirana rijeka Sió je jedina rijeka koja se izlijeva iz jezera.

Praktične napomene: valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u nekim mjenjačnicama.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
OV0118NV

POŠALJITE UPIT