Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Kuba

Naziv programa: Kuba

Datum polaska: 26.10

Datum povratka: 03.11

Broj dana: 11 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 12.490 kn

KUBA

Termini putovanja: 26.10.-03.11.2018.

Predivno putovanje u revolucionarnu Havanu i grad Ernesta Hemingwaya. Prošetajte poznatom šetnicom u Havani i opustite se na rajskim plažama u Varaderu. Revolucionarna Havana i grad Ernesta Hemingwaya
Lijepi stari kolonijalni gradići
Posjet tvornici cigara i uživanje na rajskim plažama Varadera
________________________________________
Program putovanja:
1.DAN: ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – HAVANA let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU KUBE
Polazak iz Zračne luke Zagreb odnosno obližnje zračne luke (prijevoz uz doplatu) i prijava na let preko europske zračne luke u Havanu. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj. Vrijeme je za salsu! Noćenje.

2. DAN: HAVANA doručak, večera, noćenje
BAR ERNESTA HEMINGWAYA
Doručak. Odlazak do grada i panoramski razgled znamenitosti: Trg revolucije – Predsjednička palača – Centralni park – Capitol – Sveučilište. Dolazak u stari dio grada gdje ćete doživjeti staru Havanu! Obilazak bara La Bodgita del Medio u kojem je nekoć često boravio slavni Ernest Hemingway gdje ćete se po želji osvježiti uz ukusni koktel mojito. Slobodno vrijeme u večernjim satima, predlažemo odlazak na popularni cabaret show Tropicana. Povratak u hotel, večera, noćenje.

3. DAN: HAVANA – COJIMAR – HAVANA doručak, večera, noćenje
STARAC I MORE

Doručak. Vožnja do ribarskog gradića Cojimar koji se nalazi 10 km istočno od Havane. Poznat je kao  gradić kojeg je Hemingway spomenuo u romanu »Starac i More« i s njime osvojio Nobelovu nagradu. Obilazak vile »Finca Vigìa« u kojoj je slavni pisac nekoć boravio i pisao, a danas predstavlja muzej. Povratak u Havanu u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme. Večera, noćenje.
 
4. DAN: HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA doručak, večera, noćenje
KUBANSKE CIGARE
Doručak. Vožnja prema zapadu, u regiju Pinar del Rio koja je poznata po uzgoju najboljeg duhana i proizvodnji najvećeg broja kubanskih cigara. Obilazak tvornice cigara i alkohola uz mogućnost kupovine proizvoda. Vožnja kroz dolinu Vinales, lijepo prirodno područje. Po želji, ručak u restoranu uz  pogled na prapovijesni mural dužine 180 m oslikan na stijenama Sierra del Vinales, nakon čega slijedi razgled i vožnja brodićem u podzemnoj špilji koja je otkrivena godine 1920. Povratak u Havanu u večernjim satima. Večera, noćenje.

5. DAN: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS doručak, večera, noćenje
NA FARMI KROKODILA
Doručak. Vožnja u smjeru „Zaljeva svinja“ do Guame u kojem ćemo obići farmu krokodila. Mjesto Villa Guama, danas je muzej na otvorenom koji prikazuje život prvotnih kubanskih stanovnika, naroda Tainos. Ukrcaj na brod i vožnja do sela koji se proteže na 12 otočića uz razgled kipova naroda Tainos koji su izgrađeni u prirodnoj veličini. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje do obale Karipskog mora, do gradića Cienfuegos (otprilike 246 km). Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. DAN: CIENFUEGOS – TRINIDAD doručak, večera, noćenje
KOLONIJALNI TRINIDAD
Doručak. Putovanje po Kubi ćemo nastaviti s obilaskom prekrasnog botaničkog vrta, nakon čega slijedi vožnja do Trinidada, kolonijalnog muzejskog grada koji se od 1988 godine nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Šetnja do Plaze Mayor, razgled crkve sv. Ane i  Museo Romantico. Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme. Večera, noćenje.

7. DAN: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO doručak, večera, noćenje
MAUZOLEJ CHE GUEVARA
Doručak. Oproštaj od Trinidada i vožnja prema ljetovalištu Varadero. Usputno zaustavljanje u živahnom gradiću Santa Clara. Šetnja do parka Vidal, muzeja revolucije i mauzoleja poznatog revolucionara Che Guevare. Dolazak u Varadero u večernjim satima. Smještaj u hotel na bazi all inclusive usluge.

8. i 9. DAN: VARADERO all inclusive
UŽIVANJE U VARADERU
Slobodni dani za samostalne razglede odnosno odmor na prekrasnim plažama uz mogućnost raznih sadržaja - izleti brodom, ronjenje, golf.

10. DAN: VARADERO – HAVANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA doručak, noćni let
OPROŠTAJ OD KUBE
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Havane. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

11. DAN: EUROPSKA ZRAČNA LUKA – ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta za Zagreb odnosno obližnju zračnu luku (mogućnost prijevoza uz doplatu).

CIJENA aranžmana po osobi:
*ukoliko se prijavi min. 30 putnika: 12.490 kn
*ukoliko se prijavi min. 20-30 putnika: 13.410 kn
*ukoliko se prijavi min. 15-20 putnika: 14.030 kn
*ukoliko se prijavi min. 10-15 putnika: 15.410 kn

Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2160 kn

* Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo nakon što se popune sva raspoloživa mjesta. Cijena putovanja ovisi o broju prijavljenih putnika te u slučaju niže cijene aranžmana, vršimo povrat novčane razlike!

CIJENA UKLJUČUJE:
•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama,
•  smještaj u hotelu 3/4* u Havani, Cienfuegosu i Trinidadu (skromniji hotel) na osnovi polupansiona,
•    smještaj u hotelu 3/4* u Varaderu na osnovi usluge all inclusive,
•    prijevoze, razglede i ulaznice prema programu,
•    lokalnog vodiča,
•    slovenskog pratitelja, 
•    trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 2590 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.160 kn, vizu 450 kn (mogućnost posredovanja), fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo).

OBAVEZNE DOPLATE NA LICU MJESTA:
•    napojnice za vodiče/vozače,
•    izlazna taksa (plaćanje na licu mjesta),
 
DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice, Tropicana Cabare.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM0118NV

POŠALJITE UPIT