Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Hurgada i krstarenje Nilom/garantirano

Naziv programa: Hurgada i krstarenje Nilom/garantirano

Datum polaska: 24.03

Datum povratka: 31.03

Broj dana: 8 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: autobus, zrakoplov i brod

Cijena: od 5.390 kn

ODMOR U HURGADI I KRSTARENJE NILOM

Garantirani polasci svake subote, izravnim zrakoplovom iz Ljubljane

Posjetite hramove i svetišta, prošetajte pustinjom i zabavite se na jeep safariju. Zaplovite Nilom na prekrasnom krstarenju, upoznajte bogatu egipatsku povijest i kulturu...

DATUM PUTOVANJA: 24.03.2018.

1.DAN:
ZAGREB/LJUBLJANA - HURGADA večera ili all inclusive, noćenje

Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji i uz doplatu). Prijava na izravni, charter let zrakoplovom u Hurgadu. Po dolasku, prijevoz do hotela odabrane kategorije. Noćenje.

2. DAN:
HURGADA – ASSUAN doručak, večera, noćenje

Krećemo preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca, mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo Jezero. Noćenje.

3. DAN:
ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO doručak, ručak, večera, noćenje

Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. S prvotne lokacije su naknadno premješteni 65 m dalje, iznad Nasserovog jezera. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Noćenje.

4. DAN:
EDFU – ESNA – LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje

Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Noćenje.

5. DAN:
LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje

U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe u vrijeme slavne 18 dinastije faraona. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Noćenje.

6. DAN:
LUXOR – HURGADA doručak, ručak, večera, noćenje

Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješnija žena faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi vožnja kroz pustinju u Hurgadu, dolazak u večernjim satima. Noćenje.

7. DAN:
HURGADA polupansion ili all inclusive

Vrijeme je za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurgada koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Ljubiteljima mora predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena gdje možete uživati u prekrasnom podvodnom svijetu i na rajskoj plaži otoka Giftun. Osim morskih radosti, mogućnost odlaska po želji na safari terenskim vozilima među pustinjske dine koje skrivaju gostoljubive beduinske tabore. Noćenje.

8. DAN:
HURGADA - LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (po želji i uz doplatu).

Cijena aranžmana po osobi: hotel 4* (polupansion) i brod 5* deluxe (puni pansion):
24.03. 6150 kn  5.390 kn

Cijena aranžmana po osobi: hotel 5* (all inclusive) i brod 5* deluxe (puni pansion):
24.03. 6550 kn  5.790 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
•    izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana,
•    zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
•    krstarenje brodom po Nilu (5* deluxe) na bazi punog pansiona,
•    hotelske usluge prema programu putovanja (hotel 4* na bazi polupansiona ili hotel 5* na bazi all inclusive usluge),
•    sve razglede prema programu i ulaznice,
•    lokalnog vodiča i iskusnog slovenskog pratitelja,
•    trošak organizacije putovanja.

OBAVEZNA DOPLATA PRILIKOM REZERVACIJE/osoba: viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci 230 kn.

DOPLATA PO ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE /tjedan/osoba:
•    jednokrevetna soba/kabina (hotel i brod) 750 kn (hotel 4*)
•    jednokrevetna soba/kabina (hotel i brod) 1070 kn (hotel 5*)
•    usluga all inclusive na krstarenju (brod) 890 kn
•    povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn

POPUSTI: dijete 2-12 god u pratnji dvije odrasle osobe na dodatnom krevetu 20%.

DOPLATE PO ŽELJI: dodatni razgledi i izleti, koji nisu uključeni u osnovnu cijenu aranžmana (Abu Simbel s autobusom, Nubijsko selo, koraljni greben i otok Giftun, jeep safari).

NAPOMENA: agencija obavještava putnike, da se raspored odvijanja programa može promijeniti bez prethodne obavijesti, ovisno o avionskom prijevozu, o slobodnim kapacitetima na brodovima i hotelima. Garantiramo sadržaj osnovnih razgleda.

Viza za putovanje/ljetovanje u Egiptu potrebna/obavezna:
Viza je po navodima ministarstva za područje Hurgade potrebna/obavezna i može se ishoditi uz doplatu. Cijena vize uz Palminu asistenciju i asistenciju lokalnog partnera (vizu moraju imati i djeca/infanti)/ i vrijedi kako za destinaciju Hurgada tako i za Sharm el Sheikh. Putnici doplatu za vizu mogu uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije ili prije samog polaska kod našeg predstavnika u zračnoj luci – na dan polaska. Viza se preuzima uz ostale dokumente u zračnoj luci JP Brnik kod našeg predstavnika. Sve navedene informacije vrijede za državljane HR. Putnike ostalih narodnosti ljubazno molimo da u svojim ambasadama provjere koje putne dokumente moraju priložiti prilikom ulaska u stranu državu te priložiti kopiju putovnice.
Cijena vize: 230 kn (odrasli i djeca).
 
Potrebni dokumenti:
Važeća putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci. Putnike ostalih narodnosti ljubazno molimo da u svojim ambasadama provjere koje putne dokumente moraju priložiti prilikom ulaska u stranu državu.
AM0118NV

POŠALJITE UPIT